Polityka Prywatności

Polityka Prywatności

  1. Internetowy Dom Towarowy – IDT.pl przykłada szczególną wagę do bezpieczeństwa danych osobowych swoich Klientów. Ze starannością dobieramy i stosujemy odpowiednie środki techniczne i organizacyjne przyczyniające się do zwiększenia poziomu ochrony przetwarzanych danych osobowych klientów. Administratorem bazy danych osobowych przekazywanych przez Klientów, w związku z transakcjami zawieranymi na stronie Internetowy Dom Towarowy – IDT.pl jest EnterCOM Janusz Turczynowicz z siedzibą w Siedlcach (08-110), ul. Podlaska 61, posiadająca numer REGON: 710003753, NIP: 8210010977.
  2. Podstawą przetwarzania danych osobowych jest zgoda Klientów sklepu IDT.pl, jak również ustawowe upoważnienie do przetwarzania danych niezbędnych w celach związanych z działalnością IDT.pl, w tym w celu zawierania, realizacji i rozliczenia umów sprzedaży w ramach IDT.pl (obsługi transakcji sprzedaży towarów), a także w celach ich archiwizacji. Podanie jakichkolwiek danych osobowych przez Klienta jest dobrowolne. Minimalny zakres danych został podany w Regulaminie świadczenia usług sklepu IDT.pl. Jednocześnie Klienci mogą przeglądać produkty sklepu Internetowy Dom Towarowy – IDT.pl bez wcześniejszej rejestracji oraz bez konieczności podawania danych osobowych.
  3. Dane osobowe podawane przez Klientów podczas Rejestracji na platformie IDT.pl są wykorzystywane do celów kontaktowania się z Klientem, do obsługi konta w ramach platformy IDT.pl, do celów księgowych, do rozpatrywania reklamacji składanych przez Klienta, do przekazywania informacji o statusie przesyłki, do obsługi zwrotów produktów oraz do pozostałych czynności związanych z zawieraniem lub wykonywaniem umów sprzedaży jak również w celu komunikacji związanej z funkcjonowaniem platformy IDT.pl. W losowych przypadkach dane podane przez Klienta mogą służyć do weryfikacji, czy osoba rejestrująca się spełnia wymagane przez Regulamin sklepu IDT.pl przepisy prawne i warunki świadczenia usługi.
  4. Klient może wyrazić zgodę na przetwarzanie jego danych osobowych w celach marketingowych w tym w szczególności na otrzymywanie informacji handlowych drogą elektroniczną (np. Newsletter, oferty promocyjne, etc.) poprzez zaznaczenie odpowiedniej opcji w formularzu rejestracyjnym lub w terminie późniejszym po zalogowaniu się do indywidualnego konta Klienta. Zgoda może zostać w dowolnym momencie cofnięta, co będzie wiązało się z rezygnacją z otrzymywania informacji marketingowych w tym z otrzymywania Newsletter sklepu IDT.pl.
  5. Dane Klientów mogą zostać udostępniane podmiotom uprawnionym do ich otrzymania na podstawie obowiązujących przepisów. Ponadto na podstawie art. 31 ust. 1 ustawy o ochronie danych osobowych, IDT.pl może powierzyć innemu podmiotowi, w drodze umowy zawartej na piśmie, przetwarzanie danych osobowych Klientów. W celu obsługi procesu realizacji umowy IDT.pl może udostępniać zebrane dane następującym podmiotom: firmom kurierskim, firmom realizującym usługi magazynowania towaru, operatorom systemów płatności, instytucjom finansowym oferującym zakup produktu w systemie ratalnym, firmom obsługującym naprawy produktów z tytułu rękojmi, gwarancji, firmom prowadzącym w imieniu i na zlecenie IDT.pl ankiety konsumenckie badające poziom satysfakcji klientów, ich zwyczajów zakupowych.
  6. Klient ma możliwość przeglądania, poprawiania i modyfikacji swoich danych osobowych. Podane dane osobowe Klient może samodzielnie edytować w karcie po zalogowaniu.
  7. IDT.pl wykorzystuje adresy IP zbierane w trakcie połączeń internetowych w celach technicznych, związanych z administracją serwerami i platformą zakupową.
  8. W ramach platformy Internetowy Dom Towarowy – IDT.pl stosujemy pliki Cookies. Informacje zbierane przy pomocy “cookies” pozwalają dostosowywać usługi i treści do indywidualnych potrzeb i preferencji Klientów, jak również służą do opracowywania ogólnych statystyk dotyczących korzystania przez Klientów z serwisu IDT.pl. Polityka Cookies jest dostępna pod adresem.
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel