Polityka Prywatności

Polityka Prywatności

  1. Internetowy Dom Towarowy – IDT.pl przykłada szczególną wagę do bezpieczeństwa danych osobowych swoich Klientów. Ze starannością dobieramy i stosujemy odpowiednie środki techniczne i organizacyjne przyczyniające się do zwiększenia poziomu ochrony przetwarzanych danych osobowych klientów. Administratorem bazy danych osobowych przekazywanych przez Klientów, w związku z transakcjami zawieranymi na stronie Internetowy Dom Towarowy – IDT.pl jest EnterCOM Janusz Turczynowicz z siedzibą w Siedlcach (08-110), ul. Podlaska 61, posiadająca numer REGON: 710003753, NIP: 8210010977.
  2. Podstawą przetwarzania danych osobowych jest zgoda Klientów sklepu IDT.pl, jak również ustawowe upoważnienie do przetwarzania danych niezbędnych w celach związanych z działalnością IDT.pl, w tym w celu zawierania, realizacji i rozliczenia umów sprzedaży w ramach IDT.pl (obsługi transakcji sprzedaży towarów), a także w celach ich archiwizacji. Podanie jakichkolwiek danych osobowych przez Klienta jest dobrowolne. Minimalny zakres danych został podany w Regulaminie świadczenia usług sklepu IDT.pl. Jednocześnie Klienci mogą przeglądać produkty sklepu Internetowy Dom Towarowy – IDT.pl bez wcześniejszej rejestracji oraz bez konieczności podawania danych osobowych.
  3. Dane osobowe podawane przez Klientów podczas Rejestracji na platformie IDT.pl są wykorzystywane do celów kontaktowania się z Klientem, do obsługi konta w ramach platformy IDT.pl, do celów księgowych, do rozpatrywania reklamacji składanych przez Klienta, do przekazywania informacji o statusie przesyłki, do obsługi zwrotów produktów oraz do pozostałych czynności związanych z zawieraniem lub wykonywaniem umów sprzedaży jak również w celu komunikacji związanej z funkcjonowaniem platformy IDT.pl. W losowych przypadkach dane podane przez Klienta mogą służyć do weryfikacji, czy osoba rejestrująca się spełnia wymagane przez Regulamin sklepu IDT.pl przepisy prawne i warunki świadczenia usługi.
  4. Klient może wyrazić zgodę na przetwarzanie jego danych osobowych w celach marketingowych w tym w szczególności na otrzymywanie informacji handlowych drogą elektroniczną (np. Newsletter, oferty promocyjne, etc.) poprzez zaznaczenie odpowiedniej opcji w formularzu rejestracyjnym lub w terminie późniejszym po zalogowaniu się do indywidualnego konta Klienta. Zgoda może zostać w dowolnym momencie cofnięta, co będzie wiązało się z rezygnacją z otrzymywania informacji marketingowych w tym z otrzymywania Newsletter sklepu IDT.pl.
  5. Dane Klientów mogą zostać udostępniane podmiotom uprawnionym do ich otrzymania na podstawie obowiązujących przepisów. Ponadto na podstawie art. 31 ust. 1 ustawy o ochronie danych osobowych, IDT.pl może powierzyć innemu podmiotowi, w drodze umowy zawartej na piśmie, przetwarzanie danych osobowych Klientów. W celu obsługi procesu realizacji umowy IDT.pl może udostępniać zebrane dane następującym podmiotom: firmom kurierskim, firmom realizującym usługi magazynowania towaru, operatorom systemów płatności, instytucjom finansowym oferującym zakup produktu w systemie ratalnym, firmom obsługującym naprawy produktów z tytułu rękojmi, gwarancji, firmom prowadzącym w imieniu i na zlecenie IDT.pl ankiety konsumenckie badające poziom satysfakcji klientów, ich zwyczajów zakupowych.
  6. Klient ma możliwość przeglądania, poprawiania i modyfikacji swoich danych osobowych. Podane dane osobowe Klient może samodzielnie edytować w karcie po zalogowaniu.
  7. IDT.pl wykorzystuje adresy IP zbierane w trakcie połączeń internetowych w celach technicznych, związanych z administracją serwerami i platformą zakupową.
  8. W ramach platformy Internetowy Dom Towarowy – IDT.pl stosujemy pliki Cookies. Informacje zbierane przy pomocy “cookies” pozwalają dostosowywać usługi i treści do indywidualnych potrzeb i preferencji Klientów, jak również służą do opracowywania ogólnych statystyk dotyczących korzystania przez Klientów z serwisu IDT.pl. Polityka Cookies jest dostępna pod adresem.

 

Informacja dotycząca zasad przetwarzania danych osobowych w Internetowym Domu Towarowym IDT.pl

  1. Administratorem Twoich danych osobowych przekazanych w związku ze złożonym zamówieniem jest EnterCOM z siedzibą w Siedlcach (08-110), ul. Podlaska 61, zwany dalej: „Administratorem”.
  2. Możesz skontaktować się z Administratorem pisząc na wskazany adres Administratora lub telefonując pod numery: 605 438 438; 607 438 438, lub wysyłając wiadomość elektroniczną na adres email :  sklep@idt.pl.
  3. Podstawą prawną przetwarzania Twoich danych jest umowa pomiędzy Tobą a Administratorem, zwana dalej: „Umową”, do zawarcia której dochodzi wskutek akceptacji Regulaminu INTERNETOWEGO DOMU TOWAROWEGO - IDT.pl i dla wykonania której przetwarzanie Twoich danych jest niezbędne.
  4. Jeżeli jesteś osoba prowadząca działalność gospodarczą Administrator przetwarza następujące Twoje dane osobowe : (a)  nazwa (firma przedsiębiorcy) wraz z imieniem i nazwiskiem; (b) pełny adres siedziby wraz z określeniem województwa; (c) numer NIP; (d) imię i nazwisko osoby upoważnionej do kontaktów z Administratorem; (e) adres e-mail; (f) numer telefonu; (g) login umożliwiający zalogowanie się w Sklepie; (h) hasło umożliwiające zalogowanie się w Sklepie.
  5. Jeżeli jesteś konsumentem Administrator przetwarza następujące Twoje dane osobowe : (a) imię i nazwisko; (b) adres zamieszkania (stałego lub tymczasowego) wraz z określeniem województwa; (c) adres e-mail; (d) numer telefonu; (e)login umożliwiający zalogowanie się w Sklepie; (f) hasło umożliwiające zalogowanie się w Sklepie.
  6. Administrator przetwarza Twoje dane osobowe wyłącznie dla celów związanych z realizacją Umowy oraz do podjęcia niezbędnych działań przed zawarciem Umowy.
  7. Podanie danych osobowych nie jest obowiązkowe, jednakże ich niepodanie spowoduje, że zawarcie i realizacja Umowy będą niemożliwe.
  8. Twoje dane będą przechowywane nie dłużej niż jest to konieczne, tj. przez okres 10 lat od dnia rozwiązania Umowy.
  9. Administrator przekaże Twoje dane odbiorcom zajmującym się realizacją wysyłki towarów, zewnętrznej firmie księgowej, ewentualnie doradcom prawnym.
  10. Administrator nie zamierza przekazywać Twoich danych do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowych.
  11. Masz prawo żądać od Administratora dostępu do swoich danych, ich sprostowania, przenoszenia i usunięcia, a także prawo do ograniczenia przetwarzania danych.
  12. W związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych przez Administratora przysługuje Ci prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  13. W oparciu o Twoje dane osobowe Administrator nie będzie podejmował wobec Ciebie zautomatyzowanych decyzji, w tym decyzji będących wynikiem profilowania.
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel